2022-08-02 450 views
經常喺荃灣搵食,太多選擇有時都唔知食乜好,所以就喺西鐵站揀咗間最近嘅試吓🤣 12點人唔多,先喺門口買野食再入去揀位。套餐價錢都好抵,仲包主食、飲品同埋甜品👏🏻餐廳一半係落地玻璃,所以好光猛,仲可以睇到海景。食個lunch都感覺好chill🤩 餐廳座位都好多,大部分以卡位為主,座位都係4人枱,坐得寬敞啲又舒服啲。自助形式需要自行取餐,食完後再自己返還餐盤。✨廿一厚切牛舌丼 $68厚切牛舌果然係真材實料,塊塊都差不多2cm厚📏咬落唔韌之餘亦好juicy,肉汁🈵 下層有少許洋蔥,入味又腍甜。白飯加上燒汁香濃又帶點飯甜味,咬起嚟粒粒分明煙韌,日本米無誤😋 甜品大福外皮煙韌,入面濃濃忌廉好香,不過忌廉同外皮味道感覺有點點唔太夾😅✨廿一炭燒鳥丼 $62雞肉鋪滿成個碗面,夠哂足料👍🏻 肉質亦好腍唔會韌,入味之餘唔會煮過龍。飯嘅份量都唔少,肥b都夠食呀😆🔍整體感覺:食物味道同質素都夠優質,套餐價錢超值,哩個價錢有埋甜品真係幾正😍 由於餐廳係自助形式,所以冇乜接觸店員,冇咩特別服務可言,不過出餐都好快,搵個位坐低之後已經可以去攞野食💪🏻

廿一厚切牛舌丼
✨廿一厚切牛舌丼 $68

廿一炭燒鳥丼
✨廿一炭燒鳥丼 $62

$70 (Lunch)
廿一厚切牛舌丼
廿一炭燒鳥丼