好耐冇食評了🥰積埋都有好幾間餐廳未同大家review~今次同大家去佐敦小巷一間幾隱蔽嘅吉列牛食店「秘」食板燒牛🐂歎返餐!門口位置有啲感覺似阿媽家姐格局,低調得嚟又會見到大大隻「秘」字🤣—————————————————————————👧🏻燒安格斯牛小排餐 $118價錢包白飯、蘿蔔湯、溏心蛋同安格斯牛🫶🏼上枱已經覺得牛嘅分量好充足!冇揸流攤🤓而且牛嘅油花分佈幾平均,燒完食入口即化🫶🏼配白飯食剛剛好~ 反而食過👦🏻嘅吉列牛就覺得依個相對出色。唔沾醬都夠做~👦🏻板燒吉列牛 $108價錢包白飯、蘿蔔湯、溏心蛋同吉列牛🫶🏼之前見過其他餐廳嘅吉列牛只係得六、七舊🙂呢一度嘅嘢係鋪滿晒成隻碟🤩佢嘅炸粉係癡實係牛嘅外圍唔甩,但係都唔好因為耐咗而淋哂😚基本上3秒就已經夠七成熟😏擺入口就感受到外脆內軟🥰牛味充足完全滿足想食炸嘢又想食牛嘅慾望🤤👧🏻雞泡魚乾 $38入嚟就咁食兩個餐好似唔太夠,叫多碟雞泡魚乾過口癮🫦魚乾味道夠,沾埋沙律醬好圓滿🫶🏼不過想健康啲冇咁高卡,就唔好點醬了!👦🏻炸牛蒡條 $48我哋揀咗比薯條低卡🤏🏻嘅牛蒡反而更有驚喜😚又係外脆內軟🤭調味唔會太鹹🫣食咁多肉叫個牛蒡條可以同平衡返!比食薯條冇

—————————————————————————
👧🏻燒安格斯牛小排餐 $118

價錢包白飯、蘿蔔湯、溏心蛋同安格斯牛🫶🏼
上枱已經覺得牛嘅分量好充足!冇揸流攤🤓
而且牛嘅油花分佈幾平均,燒完食入口即化🫶🏼

👦🏻板燒吉列牛 $108

價錢包白飯、蘿蔔湯、溏心蛋同吉列牛🫶🏼
佢嘅炸粉係癡實係牛嘅外圍唔甩,但係都唔好因為耐咗而淋哂😚
基本上3秒就已經夠七成熟😏擺入口就感受到外脆內軟🥰牛味充足
完全滿足想食炸嘢又想食牛嘅慾望🤤

👧🏻雞泡魚乾 $38

不過想健康啲冇咁高卡,就唔好點醬了!

👦🏻炸牛蒡條 $48

我哋揀咗比薯條低卡🤏🏻嘅牛蒡反而更有驚喜😚又係外脆內軟🤭調味唔會太鹹🫣食咁多肉叫個牛蒡條可以同平衡返!比食薯條冇咁dry😎絕對推介~