2023-10-19
去開葵廣買衫👗行到有D攰,又想同朋友坐得好d,就揀咗新都會廣場嘅呢間西餐廳。環境幾清靜舒服, 幾適合同朋友休閒咁食下嘢☕️🐷🌽手撕豬肉配墨西哥芝士粟米薄脆 ($178)見呢度專門食🐷,就叫咗個手撕豬nacho試下,比想像中大份。手撕豬幾juicy唔乾, 🍅蕃茄莎莎醬酸酸甜甜咁幾清新,所以配埋🥑牛油果醬一D都唔漏。再加上🧀芝士同sour cream一齊食個薄脆幾開胃!!🇪🇸西班牙海鮮飯 ($235) 都幾多海鮮,有🍤蝦、蜆、青口、🦑魷魚、🐟魚柳等,另外仲有D煙雞肉咁。青口幾飽滿漲卜卜咁,而魚柳冇雪味幾好。 飯底有D🧄蒜香,而且濕度適中,唔錯!招牌德國鹹豬手 ($318)🐽豬手皮薄而脆。肉質幾嫩,而且唔會太咸,點埋芥末籽忌廉汁有畫龍點晴🌟嘅效果。 另外都幾欣賞佢個side dish,🥔薯仔食落質地係鬆軟粉糯,應該係男爵薯仔嗰類。 🥕甘筍幾甜,朋友話佢平時都麻麻地甘筍都覺得唔錯!飲品方面就嗌咗熱情果蘋果沙冰 ($68) 同Refreshing Splash ($62), 沙冰就熱情果味重D, 酸酸甜甜咁。 另一杯就係Ginger Ale mix咗柚子茶, 蘋果同士多啤梨, 感覺幾fresh。
🐷🌽手撕豬肉配墨西哥芝士粟米薄脆 ($178)
🇪🇸西班牙海鮮飯 ($235)
招牌德國鹹豬手 ($318)