2024-08-10
🇲🇾【 蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室 】 🇲🇾⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄一直係「蘇媽」嘅粉絲,以相宜嘅價錢就食到正宗又好味嘅馬來西亞菜式🤎 主食、小食、飲品,連甜品都有,選擇多籮籮,一應俱全😌 每人百幾蚊已經食到好飽,性價比超高💯🦐檳城福建蝦麵雖然湯底赤紅色,但事實上係用蝦殼、蝦頭熬煮,湯頭鮮甜濃郁,適合唔食得辣嘅朋友❣️配料有鮮蝦、豬肉、魚片、水煮蛋、通菜等,超豐富❤️🔥 麵底可以揀米粉、滲滲、河粉、油麵、米線、老鼠粉、米通粉,非常客製化😁🐀招牌砂煲老鼠粉老鼠粉即係我哋平時食開嘅銀針粉🤍另加入豬肉碎、魚乾、豬油渣同雞蛋,食之前撈勻,調味唔錯,鹹香十足🤤🍞椰香咖央多士我的最愛🙌🏻 多士麵包香脆,塗上鮮牛油,再夾一層厚厚自家製椰香咖央,好香,好美味👏🏻🍢馬拉沙嗲串燒雞牛豬可以自由配搭,我哋各要咗一串,肉質嫩滑唔會嚡,沾上滿滿沙嗲醬,回味無窮🥰🥞榴槤多士餅配雪糕想講連個甜品都好好食😂 作為超級榴槤控,呢個durian多士餅真係跑贏💯榴槤味勁香濃,外層熱香餅鬆軟,配埋一齊食再加雪糕,簡直世一🏆☕️馬來西亞拉茶跟餐配熱飲,可以自由選擇多奶、少奶或走奶😊⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄
⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄
🦐檳城福建蝦麵
雖然湯底赤紅色,但事實上係用蝦殼、蝦頭熬煮,湯頭鮮甜濃郁,適合唔食得辣嘅朋友❣️ 配料有鮮蝦、豬肉、魚片、水煮蛋、通菜等,超豐富❤️🔥 麵底可以揀米粉、滲滲、河粉、油麵、米線、老鼠粉、米通粉,非常客製化😁
🐀招牌砂煲老鼠粉
老鼠粉即係我哋平時食開嘅銀針粉🤍 另加入豬肉碎、魚乾、豬油渣同雞蛋,食之前撈勻,調味唔錯,鹹香十足🤤
🍞椰香咖央多士
🍢馬拉沙嗲串燒
🥞榴槤多士餅配雪糕
☕️馬來西亞拉茶
跟餐配熱飲,可以自由選擇多奶、少奶或走奶😊
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄
🦐檳城福建蝦麵($66)
🐀招牌砂煲老鼠粉($88 )
🍞椰香咖央多士($42)
🍢馬拉沙嗲串燒 - 雞,牛,豬($48/3串)
🥞榴槤多士餅配雪糕($58)
☕️馬來西亞拉茶(跟餐配熱飲)
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄
⋄
📍地址:蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室 (旺角)
旺角上海街618號地下G01號舖
⋄