2022-10-08
日頭去完相思灣玩獨木舟🚣🏼♀️ 搭車經過鑽石山就諗起哩間餐廳嘅冬甩🍩 所以即刻來咗食哩間餐廳 星期六都比較多人 我哋7點幾去都要等大約半個鐘 建議大家可以早啲去😎✿ 芝士雞+壽喜燒牛肉烏冬 ✿ [$128]芝士雞🧀雖然望落去下面有好多芝士🧀 可能星期六比較多人 上菜速度較慢導致芝士已經變硬😢 但係炸雞方面都保持到脆同juicy😋 壽喜燒牛肉烏冬🍜 湯底係比較甜 加上肥肉 好滿足😛 值得推介👍🏻✿ 蜜糖芥末黑椒雞+芝士泡菜番茄炊飯 ✿ [$110]蜜糖芥末黑椒雞🍯 黑椒味會重過蜜糖芥末味少少 鍾意食黑椒嘅朋友會鍾意食 炸雞都係脆同埋juicy嘅 雖然依間餐廳係日本餐廳 但係依個炊飯係有韓國嘅style 每啖飯都有芝士拉絲🧀同泡菜 不過比較濕 套餐仲有加送烏龍茶🥳✿ 沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕 ✿ 依個沖繩海鹽焦糖冬甩🍩雪糕🍦係我哋去食依間餐廳嘅主要原因 因為之前食過覺得好好食 啱啱炸完嘅冬甩加上凍冰冰嘅雪糕非常之好食 冬甩煙韌 係我哋鍾意嘅texture 所以我哋推薦大家嚟依間餐廳食飯之餘要叫埋依個甜品🍩★好食指數★:7.5/10★服務態度★:7/10★CP值★:8/10★🈚️加一★
✿ 芝士雞+壽喜燒牛肉烏冬 ✿ [$128]
✿ 蜜糖芥末黑椒雞+芝士泡菜番茄炊飯 ✿ [$110]