2024-10-23
🌗招牌砂煲老鼠粉 $88平時食開嘅銀針粉都係白雪雪淡而無味,呢度嘅老鼠粉單睇外表已經知道佢味道十足,甚至可以推介俾重口味人仕!砂煲老鼠粉材料豐富,肉眼所見已經見到有蝦米仔、魚乾仔、肉碎、乾蔥等,拌勻後嘅老鼠粉口感豐富,蝦米同魚乾仔比較硬嘅口感同老鼠粉嘅軟滑有較大對比,而且煲底焦脆嘅老鼠粉唔會黐牙,連平時唔鍾情飯焦嘅我都大有好感。🌖椰汁班蘭冰 午市套餐+$18椰汁味香濃,味道唔會太甜;底下切碎成粒狀嘅珍多,口感有別於一般嘅珍多冰,值得一試。🌖榴槤芝士蛋糕 $49蛋糕又淡淡嘅榴槤同芝士味,兩者味道調和得幾好,誰也不搶誰。食落質感香滑,唔會太膩,食完老鼠粉都可以輕鬆完成到一件,面頭嘅榴槤蓉份量都唔少,比IKEA榴槤雪糕嘅一球榴槤蓉份量更多,算係物有所值。
🌖椰汁班蘭冰 午市套餐+$18
🌖榴槤芝士蛋糕 $49