黎到叁嘗Sheep and Pig,一於就叫曬佢嘅豬同羊,仲有叁嘗卷啦😆。🌖香煎澳洲羊架配薯菜(2支骨) $178羊架叫左七成熟,估唔到七成熟都煎到咁靚嘅粉紅色🤩!羊架多肉少肥膏,食落啖啖肉,唔會成口油,羊羶味唔重,表面會有少少乾,蘸返少少汁就得。配菜都落足心機,薯仔🥔切到四四方方好精緻;露筍處理得好好,爽脆鮮嫩完全無渣👍🏻。🌖西班牙慢煮黑毛豬鞍配薯條 $238超juicy🤤!慢煮真係唔同啲!就算脂肪比重唔高都唔會柴,表面微微煎一煎封就夠曬~調味適中,想油潤返啲可以蘸配製嘅醬汁,嘗出更多變化。🌖西京燒比目魚丼 $118比目魚超級肥美嫩滑!比目魚以外仲配有日式煮物,例如蘿蔔、粟米芯、雲耳等,加埋乾紅椒絲同蔥絲,又紅又綠咁真係色香味俱全,唯一可惜係醬汁唔夠,要食白飯比較單調。🌗叁嘗卷 $128粉紅色嘅豆紙包住牛油果🥑、吞拿魚、炸蝦,吞拿魚尚算新鮮,酸味唔重,整體配搭正正常常但偏貴,呢個價錢大概係花係夠曬少女心嘅粉紅色外層之上,個人覺得性價比唔高。-三個人share 頭三碟,食完曬覺得唔係好夠再叫叁嘗卷,每人先share 得兩三件就突然覺得好飽😂😂,所以其實叫三碟就已經啱啱好,望落份量唔大,

香煎澳洲羊架配薯菜(2支骨)

🌖香煎澳洲羊架配薯菜(2支骨) $178

西班牙慢煮黑毛豬鞍配薯條

🌖西班牙慢煮黑毛豬鞍配薯條 $238

西京燒比目魚丼

🌖西京燒比目魚丼 $118

叁嘗卷

🌗叁嘗卷 $128
三個人share 頭三碟,食完曬覺得唔係好夠再叫叁嘗卷,每人先share 得兩三件就突然覺得好飽😂😂,所以其實叫三碟就已經啱啱好,望落份量唔大,但加加埋埋好飽肚。

2021-10-06
$221 (Dinner)
香煎澳洲羊架配薯菜(2支骨)
西班牙慢煮黑毛豬鞍配薯條
西京燒比目魚丼