2024-11-15
平時去觀塘行街都係去APM,好少會去裕民坊,今次過去就發現咗哩間小店。餐廳細細間,座位唔算太多,隱藏喺2樓嘅角落,絕對算得上隱世小店🤭👑曲奇忌廉窩夫配朱古力雪糕 $70大驚喜‼️必試‼️激好味‼️食完鹹點後就當然到甜品,即叫即製夠新鮮熱辣辣♨️ 窩夫表皮香脆內層鬆軟🧇 曲奇碎+香滑忌廉,仲有一片片oreo脆餅,口感好豐富😋 朱古力雪糕超濃郁,配埋窩夫一齊食,冷熱交融😍✨水牛城雞翼 $68雞翼炸得幾好,皮層香脆可口唔會太乾,內層肉質依然嫩滑juicy,食落少少辣好惹味👍🏻✨自家製手打雞肉蝦餅 $78好少喺出面見到手打雞肉蝦餅,係Black Coffee自家製出品,味道出奇地幾夾,配埋醬汁食仲有點點泰式感覺。✨龍蝦濃湯意粉配虎蝦 $98意粉軟硬度剛好,龍蝦湯味香濃唔會過鹹,虎蝦大大隻好爽口彈牙🤤 旁邊配埋沙律菜,健康有營養🥗✨日式炸豬排三文治配雜菜沙律 $72大大份三文治,豬排香脆,肉質鬆軟,夾埋蕃茄帶點點酸更解膩,加上爽脆生菜增添口感。旁邊同樣搭配沙律👏🏻✨抹茶鮮奶 $48抹茶味道濃郁,鮮奶香滑,飲落唔苦澀🍵✨熱情果手搖冰茶 $48茶底唔澀,熱情果酸酸甜甜,解膩又清新。🔍整體感覺:餐廳雖小,美食
👑曲奇忌廉窩夫配朱古力雪糕 $70
✨水牛城雞翼 $68
✨自家製手打雞肉蝦餅 $78
✨龍蝦濃湯意粉配虎蝦 $98
✨日式炸豬排三文治配雜菜沙律 $72
✨抹茶鮮奶 $48
抹茶味道濃郁,鮮奶香滑,飲落唔苦澀🍵
✨熱情果手搖冰茶 $48
茶底唔澀,熱情果酸酸甜甜,解膩又清新。
🔍整體感覺:餐廳雖小,美食俱全😆 職員服務態度都幾nice。窩夫絕對係必試之選,我下次再去試埋其他味道先😏