2023-02-06
一月一壽司郎好似已經好似成為我既習慣🤣,對於1月限定嘅有啲失望(可能係太高期望🤣)2月book唔到🥲,睇吓到時有無機會walk in食!宜家就嚟1月總結先😝~🍨焙茶和風芭菲:$32焙茶同抹茶Perfect Combination 😋仲有入面有兩嚿蕨餅,煙煙韌韌,撈埋雪糕食喺正既!但覺得賣相可以好多少少🤏,焙茶雪糕送嚟就扁咗,融融地咁,好細嚿☹️。🍜明太子忌廉烏冬:$32身為明太子愛好者,一開始非常期待,一打開就聞到有好香既明太子味😍,但食落覺得湯底如果再濃郁啲會更好🥹。🍣梳乎厘海鰻:$12睇返啲相先發現到原來一年前新年恭喜發財系列都出過,個陣覺得非常軟滑,好好食,名副其實梳乎厘🤣,但今次食無乜特別,都唔軟綿綿😐⋯🧀炸水牛芝士:$17🍣大切日本產油甘魚腩:$17🍣厚切天然藍鰭大吞拿魚腩:$27———————————總結:炸物、油甘魚腩、大吞拿魚腩好食😋,炸水牛芝士仲拉絲成功🤣。不過今次覺得其他比較遜色,期待2月既新品再試😝!最後張圖係紀錄一次過換咗7份禮物😂
🍨焙茶和風芭菲:$32
🍜明太子忌廉烏冬:$32