2021-11-22
🇭🇰 福岡漢堡扒 𝔽𝕦𝕜𝕦𝕠𝕜𝕒 ℍ𝕒𝕞𝕓𝕒𝕘𝕖𝕦 @ 𝕋𝕤𝕚𝕞 𝕊𝕙𝕒 𝕋𝕤𝕦𝕚原來厚福街已經開咗咁多新餐廳🍴咁耐冇去就去睇吓有咩好食,發現咗呢間玩味十足嘅餐廳。望入去枱嘅設計好搞笑,一張長枱上面有好幾個銀色煙通,而且客人唔少,決定入去試吓。- ❥ 芝士蛋和牛漢堡(細) $𝟏𝟎𝟔以鐵板形式上嘅和牛漢堡,一個波咁嘅漢堡肉放咗係蛋汁上🍳面頭灑上芝士碎。每次用鏟仔將少少肉放喺熱石上,每邊煎5至10秒已經熟晒😋煎嘅時候將熱石靠近銀色煙通,所有油煙都吸走晒👍🏻❥ 芝士泡豚丼 $𝟖𝟖唔好漢堡嘅我,叫咗個丼飯。睇名完全唔知道係泡菜加豚肉,所以上菜嘅時候有少少疑惑😅丼飯嘅份量都好大,面頭鋪滿辣醬豚肉同埋泡菜。識落唔會好辣,份量超大絕對足夠男士食!不過芝士就較為少,如果可以多啲芝士就好🧀———📍 尖沙咀厚福街11號地下A號舖 |Shop A, G/F, 11 Hau Fook Street, Tsim Sha Tsui🄾🅅🄴🅁🄰🄻🄻:好有gimmick嘅餐廳,客人可以落手玩,充滿趣味👍🏻最正係近距離吸油煙,雖然仲有啲味但好快就吹散陣味。座位設計有點奇怪,較逼,冇位放袋😣好多客人都唔願意行到最入坐,期間
❥ 芝士蛋和牛漢堡(細) $𝟏𝟎𝟔
❥ 芝士泡豚丼 $𝟖𝟖
———
🄾🅅🄴🅁🄰🄻🄻:好有gimmick嘅餐廳,客人可以落手玩,充滿趣味👍🏻最正係近距離吸油煙,雖然仲有啲味但好快就吹散陣味。座位設計有點奇怪,較逼,冇位放袋😣好多客人都唔願意行到最入坐,期間仲係咁比staff撞到袋
💰 ᴘʀɪᴄᴇ ᴘᴇʀ ᴘᴇʀsᴏɴ - $180up