火鍋控要留意,尖沙咀雖然有好多火鍋放題,但今日俾我發掘到一間十分值得再去的台式火鍋吃到飽,時間有120 分鐘不會太趕,食得非常輕鬆,上菜極快😎,而且服務業員態度親切有禮,環境好乾淨,坐位寬敞,大班人來更加熱鬧。今日我同朋友兩個來,就揀咗🔸牛御品 ($339/位) 120 分鐘先落左個鍋底,湯底有10款選擇,我地就揀咗「元氣養生鍋」,湯底味道唔錯,是牛品推介的湯底,都幾濃雞味,不錯。🔺澳洲M9和牛肩胛肉🔺美國頂級肩胛肉🔺安格斯牛板腱🔺精邀美國牛胸腹🔺封門柳🔺安格斯一口牛🔺牛舌片🔺西圳牙栗飼豬梅肉🔺西班牙栗飼豬五花🔺紐西蘭羊卷肉🔺花雕酒雞件🥩肉類方面我特別喜歡澳洲M9和牛肩胛肉,牛味突出,油脂分佈均勻,肉質鬆軟唔會痴牙,7成熟,入口即溶。安格斯一口牛,也十分好吃。其他牛肉豬肉雞肉質素都唔錯,肉味好濃。台式小食款式好多,有地道夜市風味的食品,炸地瓜丸,台式甜不辣,原味香腸,椒鹽蝦,宜蘭蔥餡餅,台式滷水豬耳,滷水豬肚,滷水雞翼尖,我覺得炸地瓜丸,台灣香腸,椒鹽蝦。海鮮方面都新鮮,有蜆肉、蝦同青口,「牛御品 」套餐會送上新鮮鮑魚(每位一隻)十分大方。自助區有好多台灣直送的蔬菜和丸類,全部都可以自

今日我同朋友兩個來,就揀咗
🔸牛御品 ($339/位) 120 分鐘
🔺紐西蘭羊卷肉
🔺花雕酒雞件
安格斯一口牛
美國頂級肩胛肉
其他牛肉豬肉雞肉質素都唔錯,肉味好濃。
安格斯牛板腱
椒鹽蝦
台式滷水豬耳
新鮮鮑魚
海鮮
自助區有好多台灣直送的蔬菜和丸類,全部都可以自己慢慢揀。
蔬菜
水蓮
蛋餃
甜品有可以自己拼的台式糖水,而且還有吃到飽的Haagen-Dazs 雪糕,今次一定回本。
珍珠奶茶
元氣養生鍋