2024-06-20
喂!今次我帶大家去嘅就係我喺觀塘搵到嘅一間西餐廳,就係Mini Friday。我同班友仔一齊去到嗰度食晚餐,發現環境舒適,加上餐點超好食,成晚笑聲不絕口呀!😁🌟首先,佢哋嘅龍蝦海鮮湯已經好吸引啦!湯色鮮紅,飲落口去龍蝦同海鮮嘅味道非常濃,完全係未食主菜前嘅好開胃湯!😋 西餐食湯嘛,就係要輕輕哋,咁樣主菜落嚟先唔會太飽嘛!🌟下一道菜係乳酪蘋果三文魚他他🍏🍣,新鮮嘅三文魚爽滑得黎又好味,整體口感清新得黎又唔「滯」,好滿足嗰種感覺!😌🌟主菜方面,我哋揀咗檸檬牛油忌廉汁比目魚,肉質煮得好剛剛好,唔會過熟過老。將比目魚配以檸檬忌廉汁,酸酸甜甜嘅,惹味之餘又唔會膩口,真係一試難忘呀!🍋🐟🌟咁就一定要試下佢嘅大蝦配香草牛柳🍤🥩,成件事都啱啱好,牛柳熱辣辣,肉質香嫩,返到口入面真係一試難忘。每一刀肉,配上大蝦,入到口裏面嗰種滋味真係無得頂呀!👌食材好新鮮,環境又舒服推,你話我點應該唔愛呢間餐廳?🤗👋
食材好新鮮,環境又舒服推,你話我點應該唔愛呢間餐廳?🤗👋