在新都會落戲院嗰層嘅扶手電梯天井位,射燈照著大大塊日文毛筆字木牌,就算路過目光都會被吸引多看一眼。我們坐在貼著扶手電梯那一桌,親密的程度是可以跟每一個使用扶手梯的朋友握手。先上小食大阪燒餃子,$38六粒,每粒size像魚皮餃那麼「精緻」,餃子是煎得香脆,但食不到任何餃子餡料的味道,只食到面頭一大pat照燒汁和沙律醬味。辛辣熟成濃湯拉麵,$62,非常迷你,個麵四五啖就食完,配料也非常單薄小得可憐,連女仔都未必食得飽,何況男仕?沒有深究熟成是什麼意思,但濃湯就一定一定說不上,相反想讚吓佢個湯幾清爽唔油膩,辛香而不辣。朋友點的黑蒜熟成濃湯拉麵,$68,同樣迷你,但多隻蛋,感覺看似良好一點。仲要加一
大阪燒餃子
辛辣熟成濃湯拉麵
黑蒜熟成濃湯拉麵
仲要加一

2017-03-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$90 (Lunch)