同好友們去食返個大排檔啤一啤佢先✧◝(⁰▿⁰)◜✧以往既大排檔都係好熱 有啲污ᴊᴏᴇ 有啲迫但係楚撚記大排檔就截然不同 有冷氣 乾淨 有空間ᖘ ❛‿˂̵✧食野前啤一啤先飲酒係用碗黎代替 好復古 碗上仲寫住戰鬥碗 超有趣σ`∀´)σ𝕆𝕣𝕕𝕖𝕣⥅ 鑊氣鼓椒炒蜆⥆大排檔必點 夠鑊氣 夠入味 不過都係有幾隻炒蜆無開口⥅生滾新鮮雞粥⥆雞粥夠滑 5個女仔食每人一碗都仲有多 有油炸鬼配粥⥅黃金椒鹽粟米⥆又有蛋黃又有椒鹽 好惹味呀⥅避風塘鮮魷⥆大排檔必點 避風塘既所有野都好好食⥅七味黃金炸一口金磚豆腐⥆新鮮滾熱辣既豆腐 脆脆香香 好快就食曬仲攞埋啲蒜碎撈飯⥅楚撚豬油撈飯⥆可以自己加豬油 鼓油 蔥 同 芫荽店員仲好好比左個蓋我地 因為我地啲菜未到 怕啲飯凍曬⥅飛天通菜煲⥆通菜my飛佛 個煲仲可以保存到熱辣辣既温度 唔洗怕太快凍免費甜品可選⥅綠豆清心丸 ⥆或 ⥅蕃薯糖水⥆全部都好足料 好難得仲有鋪頭送糖水食 仲要極少鋪頭會送清心丸 perfec池呀✧*。٩(ˊᗜˋ*)و✧*。

同好友們去食返個大排檔啤一啤佢先✧◝(⁰▿⁰)◜✧
以往既大排檔都係好熱 有啲污ᴊᴏᴇ 有啲迫