2015-05-13
山林道真是美食街,想食咩都滿足到我,今晚來吃串燒!這間入口較隱蔽,要由巷口進入,一坐下就第一時間狂點啦!這裡上菜時間很快,不消一會,已經起了一大盤出來!完全快手到無朋友!牛舌都幾好食,牛舌處理得非常軟身,而且都幾香,用來佐酒一流~芝士燒薯條一端上桌已經好香芝味,而且食落熱乎乎的,薯條和芝士配合得好好,不用沾茄汁都好好味。燒茄子作為我至愛不得不食吧!但是我不小心點了魚香燒茄子,見到個辣字就撲了上去,睇不到原來是魚香製法,可惜我食不到,因為我不食豬,唯有將那些堆在茄子上足足1cm厚的豐富肉醬勃開!我唸如果食得應該幾好味,而且燒茄子加魚香肉醬呢個concept幾好呀!好喇,咁我唔食得肉醬,食茄子only又覺得點呢?覺得燒得火喉控制幾好,而且茄子肉又嫩又滑,配上小小辣的味道,真是令人食到停不到口呢!焗蠔都可以一試,厚厚的蒜泥鋪在蠔上,一啖咬下蠔汁和蒜泥融為一體,煞是滿足!食完熱乎乎的焗蠔再來一客泰式虎蝦刺身有點冰火二重奏的感覺呢!泰汁頗辣但算醒胃,帶小小酸,恰好把蝦的雪味除去,所以食落幾鮮。食到雞翼時,可能我之前掛住食其他食物,所以有點放涼了,變得不大好食了,所以雞翼都是愈熱愈好食的!安格斯牛
完全快手到無朋友!
安格斯牛粒可以一試,厚實的牛粒燒完外皮帶咬口內心仍嫩,而且牛脂慢慢咀嚼出來,兼有牛味,完全享受!
鮑魚偏細隻,都不用動用刀了,一下叉起即可放進口中,不過勝在彈牙鮮甜,都算值回票價的。