2019-01-21
之前成日見到呢間餐廳都係大排長龍好想試吓咁就係一個凍冰冰嘅日子決定嚟呢度打邊爐。座位都幾闊落裝修都唔錯嘅,都有少少日式feel,而職員嘅態度亦都算幾好解釋好詳盡而且有禮貌,做事係有效率嘅不過略欠一點主動。食物方面,溫野菜佢就係逐樣計錢嘅咁我哋呢湯底就分別叫左壽喜湯同埋鰹魚湯底,湯底算做得唔錯嘅清清地,壽喜湯就濃左一啲不過都可以接受。頭round就叫咗一份鰹魚豆腐,芥末八爪魚青瓜沙律,仲有一份beyond pork野菜盛合,肉類就點左美國上級牛肋肉同埋美國和牛肩脊肉個芥辣八爪魚青瓜沙律好鹹好鹹好鹹很重要所以要講三次!完全唔推介大家食呢一個因為真係有啲難入口。之後嗰個野菜拼盤就冇乜特別不過不失咁啦但係嗰個山葵菜幾好食我個人認為要試吓嘅,而個beyond pork就麻麻地,口感同個味道都唔太出色,食返真正嘅豬肉可能會好啲😂😂跟住講講個豆腐,做得唔錯,幾香,咬落去係非常有口感嘅至於肉類方面就油脂分佈其實幾滿意但食落去個牛味唔算話好重比較淡口一啲。亦都食得出佢係新鮮嘅。Round 2 就叫左一個豆腐麵同埋雞胸肉,蔬菜係春菊。個豆腐麵質感好特別食落去係好香豆味嘅,又係一個唔錯嘅選擇。至於嗰個雞胸肉
Round 2 就叫左一個豆腐麵同埋雞胸肉,蔬菜係春菊。
個豆腐麵質感好特別食落去係好香豆味嘅,又係一個唔錯嘅選擇。至於嗰個雞胸肉亦都非常之嫩滑,好食。春菊都好新鮮同埋食落非常爽口
整體上呢一餐嘅質素都叫唔差嘅不過價錢就可能比較貴左一啲偶然食下都可以嘅。