2023-06-13 78 views
今日屋企又無煮飯,所以我們姐弟二人自己出外解決。因為姐姐話想食日本菜,咁係海之戀見到間居酒屋幾特別所以去試下,因為無訂位個肥侍應話無梳化位一係座吧枱一係高枱咁其實都無咩所謂,咁我們見到個二人餐價錢都ok就叫咗個A餐,想要杯水個肥侍應話呢度無水提供咁都算啦!之後無啦啦個肥侍應放低個番茄前菜話要收費之後就行開左又無講價錢,我們呆咗一呆心諗咁都得?感覺好似迫人要咁,本身我們又唔鍾意食番茄所以叫佢拎返走。入返正題個二人套餐分別有青蘋果蟹子沙律係唯一份量正常嘅菜色,用蘋果代替青瓜感覺更加清爽頭盤蟹膏豆腐和燒鱈魚乾鱈魚乾幾香脆,適合送酒蟹膏豆腐幾好食不過份量好似少咗啲!主菜龍蝦要加100$仲要無貨要轉波士頓龍加180$所以無轉要清酒煮蜆和鐵板牛柳,牛柳我覺得幾好食但姐姐話靭,清酒蜆一般係用袋裝叫幾特別下囉!主食有炒飯和燒餅二選一,最後要了燒餅甜點其實係得個肥侍應黑口黑面,另外兩個侍應比較有啲禮貌,因為我本身做飲食比較明白所以有時好似遲出菜或者服務未如理想都明白,但今晚用餐經驗實在不太愉快,簡單講番茄前菜可先作介紹問客人要唔要再放低,咁成件事會比較好而唔係一嘢放落來講話要收費之後就走咗去。雖然日本菜
入返正題個二人套餐分別有青蘋果蟹子沙律

係唯一份量正常嘅菜色,用蘋果代替青瓜感覺更加清爽
頭盤蟹膏豆腐和燒鱈魚乾

鱈魚乾幾香脆,適合送酒

蟹膏豆腐幾好食不過份量好似少咗啲!

主食有炒飯和燒餅二選一,最後要了燒餅

甜點

其實係得個肥侍應黑口黑面,另外兩個侍應比較有啲禮貌,因為我本身做飲食比較明白所以有時好似遲出菜或者服務未如理想都明白,但今晚用餐經驗實在不太愉快,簡單講番茄前菜可先作介紹問客人要唔要再放低,咁成件事會比較好而唔係一嘢放落來講話要收費之後就走咗去。雖然日本菜份量份量唔會太多但今次真係比較少,正常女孩子都未必夠但男士們一定唔夠飽,建議單點會比較好,價錢和尖沙咀和中環比其實唔算太貴,但我應該唔會再幫襯
食物:味道算ok⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:三星係比另外兩個侍應⭐️⭐️⭐️