2021-09-23
喺嚟之前 已經有朋友叫我試 之後亦都見到唔少foodie推介 最怕新開嘅coffee shop假日要排長龍 所以喺一個Work from Home嘅下午 出咗黎呢度做嘢 食個tea 歎杯咖啡☕️🥰🍆泰式冬蔭意大利飯配泰式茄子 $88嗰日朝早係準時起身做嘢 之後又勁晏食lunch 3點先食第1餐 所以決定嗌個飯🍚Cafe有呢樣嘢食真係好驚喜 唔係剩係得啲西式pasta或者輕食😘Risotto其實又唔係好重冬蔭味 唔係太有泰式嘅味道 不過佢撇開咗傳統好忌廉嘅意大利飯 用咗酸酸辣辣嘅醬製成 好夠辣好開胃🌶但係就略嫌太酸😅成碟意大利飯每一啖都咁酸真係唔係太好😅不過我一路做嘢 一路食 慢慢食就食得哂😁☕️Flat White (轉oat milk) $45‼️‼️‼️知唔知我想講咩………我明明睇 個個post呢間cafe嘅拉花都好靚!!點解我係咁?💔知唔知好影響對一間cafe嘅印象?💔💔💔唔想講 完~公道講一句: 佢免加一!喺周街都係貴價Cafe嘅時代 佢竟然免收加一服務費!要讚的✨🌟💫
🍆泰式冬蔭意大利飯配泰式茄子 $88
☕️Flat White (轉oat milk) $45
‼️‼️‼️知唔知我想講咩………
唔想講 完~