2024-06-10
一個人真係可以好浪漫,在桃花樹下食羊架的浪漫,可能未必個個會明白。 以前已經黎過幾次,都係同父母來。老人家喜歡這褢的牛尾牛面珠墩肉炆得夠火候,夠腍。我當然喜歡鋸扒啦。不過,今次就一個人黎。侍應好醒認得我,仲問我點解一個人黎,我話要獨自享受吓。現場都唔少客,我一個費事坐卡位。侍應就安排左我坐在桃花樹下。 order 左我至爱~羊架,這裹的羊架煎得夠香,令羊的油膻味變為香肉味,再加上迷迭香的味,好夾。另外一個特點是,羊架上洒上了腰果碎,那烤香的堅果味加上羊肉味、迷迭香味結合芥末香,可能就是令一個人也可以浪漫的原因。然而,侍應巧合地安排另一位單身女士坐在我斜對面,在同一棵桃花樹下,同時巧合地吃羊架。。。。。。。 環境、氛圍、服務、美食,加上醉人的classic 鋼琴音樂,一個人也可以好浪漫。