2020-11-16
富盈火鍋雞煲專門店 (旺角)旺角通菜街1M-1T號華發大廈1樓一個價錢兩種享受首先要讚下呢度地方好闊落,完全唔會逼。一入黎就見到飲品區,好多選擇。我自己就選擇左飲可樂。其實想飲啤酒🍻。。但酒量差既我驚返唔到屋企🤣🤣🤣一坐低,侍應好快就上左個雞煲,好快速👍雞煲都係自助形式,去到自助區,見到好多火鍋料,有牛肉、有雞肉、豬肉、蝦、魚丸、牛丸、腸仔、雞亦⋯⋯最勁係有扇貝、青口咩都有。等待期間我地仲食左d熟食,我鍾意食雞爪,一於拎黎試下,雞腳醃得好入味,食落去唔會dry。好好味!仲有我最愛的日本小蕃薯🍠,細細粒好好食!雞煲可以自己選擇辣度,我地揀左BB辣。個人覺得唔太辣,啱啱好。雞煲真係超好食,好正!仲要唔驚唔夠食!因為可以無限任添!🤣🤣啱晒我鍾意食雞肉既人!!店員仲好細心幫我地加熱雞煲,服務非常好👍👍雞肉好新鮮,仲有好多菇類做配料,吸晒d汁,好正🤤🤤🤤呢度仲可以一邊雞煲一邊韓燒🤣🤣太正啦!成晚都好忙,又顧住食雞煲又驚燒燶嘢😂😂不過店員真係好好服務,間唔中就過黎幫我地搞搞個韓燒爐同雞煲,我地先冇煮燶嘢咋!!🤣🤣最後食完個雞煲店員仲問我地使唔使加d湯落去打邊爐🤣🤣🤣但我已經食到好飽,男朋友話可以試
旺角通菜街1M-1T號華發大廈1樓
一個價錢兩種享受
首先要讚下呢度地方好闊落,完全唔會逼。
一坐低,侍應好快就上左個雞煲,好快速👍
仲有我最愛的日本小蕃薯🍠,細細粒好好食!
最後食完個雞煲店員仲問我地使唔使加d湯落去打邊爐🤣🤣🤣但我已經食到好飽,男朋友話可以試下,於是又加左湯底打邊爐,湯底雞汁味好濃好正!唔爭氣既我又食多左一打嘢落肚🤦♀️🤦♀️🤦♀️。咁食法好快會變肥妹🤦♀️
終於都飲飽食醉,埋單都係百零蚊一位!真心抵!一個價錢三種享受!鍾意食火鍋韓燒雞煲既大家記得黎試下!因為真係好抵食!!!!!再重申一次!一個價錢兩種享受呀!🤣🤣🤣🤣