1K
2009-07-25 4 views
姑姐生日請食晚飯, 佢訂左呢度呢.今餐都好多野食; 其中印象深刻d的有以下幾款:滬式冷盤: 有好多, 肴肉, 海蜇, 鴨胸, 素鵝, 香酒小豬蹄, 燻魚肴肉, 海蜇, 鴨胸都係一般; 但d 素鵝真係好食, 剛炸起, 唔油, 又夠脆;香酒小豬蹄好鬼香酒味; 食了一舊, 因怕肥....燻魚略淋, d 大舊d 的骨唔食得, 因仍咬唔倒... 可燻勁d 再乾身d 我就最愛了.黃金明蝦球 拼清炒河蝦仁- 呢味係必食, d 蝦都唔細隻, 加上d 蛋黃, 夠香口, d 蛋黃在口內慢慢溶化, 一流呀一路打字, 心中都仲想食多次呢蜜汁火腿烤雙方- 又係推介的菜色. 係味蕾的考驗, 又咸又甜.喜歡的人會好喜歡, 不愛的人則不會食, 我肯定係前者龍鬚桂魚- 炒得唔夠乾身, 但已很好. d 肉已切到好幼好纖細; 也要有咁上下新鮮及鑊氣才炒得倒呢.烏參翡翠苗係個幾奇妙的配搭, 一個汁多味濃又淋; 另一個味清爽而脆又乾身.真係可以話係相反的呢.但一起食, 兩樣不同的走在一起, 又互保不足噃.如d 參太咸, 食多注菜便行了小籠包已很好, 但有其他咁多咁突出的菜色, 小籠包突圍失敗了~服務很好,一讚.好多味送都很
姑姐生日請食晚飯, 佢訂左呢度呢.
今餐都好多野食; 其中印象深刻d的有以下幾款:

滬式冷盤: 有好多,
肴肉, 海蜇, 鴨胸, 素鵝, 香酒小豬蹄, 燻魚

肴肉, 海蜇, 鴨胸都係一般;
但d 素鵝真係好食, 剛炸起, 唔油, 又夠脆;
香酒小豬蹄好鬼香酒味; 食了一舊, 因怕肥....

夠香口, d 蛋黃在口內慢慢溶化, 一流呀
一路打字, 心中都仲想食多次呢

喜歡的人會好喜歡, 不愛的人則不會食, 我肯定係前者

真係可以話係相反的呢.
但一起食, 兩樣不同的走在一起, 又互保不足噃.
如d 參太咸, 食多注菜便行了

服務很好,一讚.
好多味送都很好, 真的幾掂呢
點d wasabi 汁, ok 啦.
肴肉, 入口即溶
燻魚幾甜. 可再脆d就更好.
點wasabi 沙律醬, 又幾得噃.
比想像中冇咁肥. 幾甜
海參淋, 又夠入味, 正~
Type of Meal
Dinner
肴肉, 入口即溶
點wasabi 沙律醬, 又幾得噃.
比想像中冇咁肥. 幾甜
海參淋, 又夠入味, 正~