2012-09-17 313 views
朋友介紹黎食蟹buffet, 話好抵食, $3-400百每人有一隻蟹, 又幾抵喎, 約左放假黎呢度試~~蟹有10種煮法俾你揀, menu寫齊哂, 我地3個人揀左2隻炒辣蟹, (1隻中辣, 1隻小辣), 另外一隻揀左薑蔥煮個fd因為之前去過, 佢話隻蟹俾之前細隻左, 呢樣都唔重要, 最重要係蟹只屬一般, 唔夠鮮味, 而且肉質都唔太彃牙!!!!!! 仲有,小辣隻蟹有少少臭味tim 呀, 好明顯死左好耐仲有buffet包每人一隻軟殼蟹, 都算新鮮, 炸得唔錯., 入面好淋肉質好滑, 有少少蟹膏, 不過卻太油膩~~18款小菜任食, 我地叫左1) 豉椒炒蜆 - 豉椒個汁偏甜, 獲氣唔夠, 不過蜆肉肥美2) 豉椒炒青口 - 同上面一樣個豉椒汁唔好食, 青口好大隻, 都算新鮮3) 蒜香牛仔粒 - 咁多個小菜最好食, 有獲氣, 牛仔粒唔韌, 好食 4) 油鹽水浸蜆 - 呢個好食過豉椒炒, 個湯清清地, 蜆肉鮮甜, 加左少少粉絲, 唔錯 5) 咸肉韭菜花 - 韭菜花都有少少渣, 無就更好6) 紅燒豆腐 - 個豆腐勁唔掂, 無味, 仲要凍架7) 避風塘乾炒牛河 - 叫左佢炒細碟d, 真好彩, 因為勁油試
又幾抵喎, 約左放假黎呢度試~~

(1隻中辣, 1隻小辣), 另外一隻揀左薑蔥煮

只屬一般, 唔夠鮮味, 而且肉質都唔太彃牙!!!!!!
仲有,小辣隻蟹有少少臭味tim 呀, 好明顯死左好耐

有少少蟹膏, 不過卻太油膩~~

18款小菜任食, 我地叫左

5) 咸肉韭菜花 - 韭菜花都有少少渣, 無就更好
6) 紅燒豆腐 - 個豆腐勁唔掂, 無味, 仲要凍架

試左咁多個小菜真係算係咁, 勁飽!!!!!!!!!! 雖然價錢抵, 環境都唔錯,
但都唔會再黎, 食過興記, 灣仔橋底都好食過佢, 不過價錢就貴過佢架喇, 一分錢一分貨嘛!!!!!
炒辣蟹 (小辣), 有少少臭味
炒辣蟹 (中辣)
薑蔥炒蟹
軟殼蟹