2021-11-28 283 views
跟朋友黎到北角搵食,佢好燒味,所以黎咗呢間專食鵝嘅。感覺都幾新鮮。由於唔想諗嘢,所以隨便揀咗兩個有鵝嘅套餐就等食了。先上滷水鵝脾瀨粉,賣相相當唔錯,上碟時亦有陣陣燒味味,令人食旨大動。為方便食,師傅已切件,易夾。食落無想像咁韌,皮有啲脆,頗有驚喜。旁邊仲有豆腐豆卜同埋蛋呢啲滷水嘢解下膩,幾好。再上特級滷水鵝皇米粉,有鵝片鵝腎鵝肝鵝腸鵝蛋,真係俾你試齊哂。自己麻麻地肝腎呢啲食落好粉嘅,但一場黎到都試下,佢比想像中實啲,啱我呢啲驚粉嘅人。鵝片相當腍,有驚喜。最驚喜係鵝腸,勁爽又彈牙,忍唔住一條接一條咁食。呢間份量頗多,所以唔好俾價錢嚇親,佢堅足料!

呢間份量頗多,所以唔好俾價錢嚇親,佢堅足料!