2019-09-30 793 views
唔知幾時某君話要行去赤柱,難得今日大家得閒,又秋高氣爽風和日麗,唔出發點得😎 我地由大潭水塘出發,大約行2個鐘就到舂坎角,之後行多大約30分鐘就到赤柱廣場✌🏿😌到咗赤柱,某君話想食佢由細個已好想試嘅西多士,既然咁,當然要去會一會佢啦。唔知係早吖定係香港氣氛問題,無人排隊,我地等一枱大約5分鐘就有得入座,仲叫咗個椰青啷下口,清甜解渴,$35蚊個,幾抵👍😀😀咖央西多士 $30>即叫即整,見住老細一層一層咁搽啲打過嘅蛋白漿上塊方包再炸,新鮮熱辣香噴噴>外表靚仔金黃,仲要切定,啱晒我依啲懶鬼>口感偏腍,唔係好覺脆亦偏油>味道咖央椰味幾香,但略為過甜==================推介指數 🌕🌕🌕🌗🌑食完我地做下遊客行下赤柱,早幾個月睇過電視話赤柱依傢少咗好多遊客,啲舖頭都𢴇咗好多,今日嚟到真係真正感受到個種冷清。人係有,但比印象中真係少咗好多,赤柱大街都有唔少店舖拉咗閘,但咁有咁好,可享受一下大家久違的寧靜,回一回氣。

咖央西多士 $30
>外表靚仔金黃,仲要切定,啱晒我依啲懶鬼
>口感偏腍,唔係好覺脆亦偏油
>味道咖央椰味幾香,但略為過甜
==================
推介指數 🌕🌕🌕🌗🌑

2019-09-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$35 (Tea)