2017-12-03 524 views
一家大細行完囍帖街就來七點,順道就喺呢度食晚餐。可能因為未到最繁忙時段,未開始見人龍排隊。我啲四大一B,原本要等,店員比左個四人卡位我啲揀,算係識靈活安排,我啲都欣然入座。總體上海菜式居多,我啲食過下午茶,唔算太肚餓,簡單揀左幾個餸。其實我啲仲有個火腿津白同北京炸醬麵。上菜時我忙著照顧阿B就冇影相。津白非常入味,可以食到火腿嘅鮮美,而又唔會太鹹,我阿媽老人家對此讚不絕口。炸醬麵嘅面都唔錯,有手擀麵嘅煙韌,唯獨肉醬勁鹹,因為比阿B食,我用四分一嘅醬撈曬整碗麵,佢都食得有滋有味,一人食曬整碗,算係好好!按個價位,總體菜品質素都算幾好。店內雖然繁忙,店員個個耐心熱情細緻。見到阿B即問是否需要BB餐具(米奇款,阿B勁Like)。上菜時都會提醒我啲注意熱,等我啲定好位先擺低。添水快手。我點菜時問是否夠份量,店員都話差唔多啦食住先,好實在。全程令一家大細都頗為滿意。臨走見到鄰枱鐵板牛肉勁香,決意下次一試!

招牌炒飯

臨走見到鄰枱鐵板牛肉勁香,決意下次一試!
椒鹽金磚豆腐
酥炸排骨