2018-08-22 1766 views
同一大班朋友食野唔唔到食咩最好就係打邊爐或者大排檔〜氣氛熱鬧大家又可以圍埋一齊坐吹水飲下野〜基本上唔會有人反對〜 不過香港夏天天氣太熱,我地今次就無去大排檔,黎呢間出名豬骨煲湯底ge骨煲王打邊爐啦。我地叫左兩個煲,一個正宗澳門豬骨煲,另一個鴛鴦湯,選了沙爹同鹹菜胡椒。 豬骨煲一黎,果然真材實料,滿滿都系豬骨,白蘿蔔同其他配菜。味道濃鮮,但又唔會太鹹蓋過打邊爐食材GE味道,的確幾好幾出色。另外值得一提GE系鴛鴦湯底個鹹菜胡椒有d出乎意料之外,胡椒味好香,鹹菜都好好味,都叫做清清地不會太濃味。 打邊爐除左個爐之外,最緊要係D咩阿?緊繫D食材要夠新鮮啦!呢樣真係好重要!雖然我無影到所有食材,但一般普通ge手打丸,餃子,菜都算新鮮。而肥牛都系好好好正GE,入口即溶! 最後我地都有叫d小食......魷魚穌同墨魚餅,但太干味道麻麻,就不太推薦了。 加埋酒水最後埋單每人都系200松d,價錢合理,有機會會再返黎食GE〜

2018-08-11
$200 (Dinner)