2019-02-02
Lonely Sunday,食自己!沿住Time Square周圍行,行到後面酒吧街,都唔知食乜!上網搵到間叫樂壽司,就走上去試下。這是我的第一次公開批評一間餐廳!環境優美,一入到嚟好似入咗皇宮咁嘅氣派,就連個廁所都靚到不得了,女廁仲好窩心添(自己去睇下,妳都會覺得⋯正)。講返食物,其實日本餐最緊要嘅係食材夠新鮮,就唔會難食得去邊啦。我食Executive sushi platter 即係12件壽司,等咗差唔多三十分鐘(其實客人唔多)出現喇,師傅响每件壽司上面都放咗唔同嘅調味令魚味提升,由淡到濃,由清到油,都安排得唔錯,仲有個海膽拖羅蓉mini 丼添,總括嚟講⋯好。需然有兩件唔知食緊乜(未聽過,上網又搵唔到),但都感覺到師傅嘅用心制作。咖啡方面呢,香氣各樣都ok嘅,唔跟餐要另外叫。最後點都要講一講啲服務,好耐都無見過,由落單到上餐都好有耐性講解,見壽司未得又問我要唔要湯同蒸蛋先,又陪我傾計(小店特色),最後唔洗我出聲,牙籤自動出現响我面前,實在又係太窩心喇!真係令我感到唔係一個人食緊lunch。I’m not alone所以話,食飯都要睇下好唔好彩,今次搵到呢度,我認為我真係好好好⋯⋯
真係令我感到唔係一個人食緊lunch。
I’m not alone
所以話,食飯都要睇下好唔好彩,今次搵到呢度,我認為我真係好好好⋯⋯彩