2019-12-17
今日約咗好耐冇見嘅中學同學食飯,近近地又喺荃灣。跟住荃豐商場都有好多唔同嘅嘢食,而呢間小店之前都好多人排隊,難得今日食得早啲就可以嚟試吓佢嘅餐牌款式唔係話好多種,比較特別嘅係佢會有一啲特色Bagels,但係因為我哋兩個都肚餓所以就冇嗌到。🤪🤪我哋最咪嗌左一個黑松露野菌意粉,同埋一個菠菜忌廉三文魚意粉,另外再加多一個甜品🍮首先上咗個菠菜忌廉意粉,賣相唔錯,值得一讚嘅係菠菜份量幾多,之前食過其他餐廳有啲係得幾片🥱味道方面覺得有少少偏重口味,要一路飲水😂黑松露野菌意粉上枱嘅時候好香,野菌都有好多舊,味道方面比上一個菠菜意粉更加重口味,真係有少少過咸,唔知廚師係咪重手左呢?😂😂之後就到期待左好耐嘅甜品,因為佢喺餐牌上面係冇形容嘅,個名都好特別,呢一款叫做「石」,上枱時我哋都好有驚喜唔知得個樣靚,味道都好味入邊有果醬同埋蛋糕加埋慕絲,隔離嘅野莓嘅酸度就中和返蛋糕嘅甜度,真係好有特色好值得一試!