2022-09-22 47 views
餐廳懷舊既裝修,多處打卡位例如懷舊木櫃,霓虹燈,令人感覺真係置身於老上海咁。一入座,餐廳先上咗四寶茶,焗一焗後飲都幾甘香。小籠包 ($50)熱辣辣拎出黎,小籠包皮薄得黎唔易穿,肉餡多汁都好食。點小小醋,更滋味,記住趁熱食呀😋臭豆腐 ($78)一上枱已經聞到豆腐發酵既特有味道,不過又唔算太濃既🙊 外層都炸得幾脆,入面就好似豆卜咁,甜醬同豆瓣醬係臭豆腐既靈魂醬汁,一定要點😗一家蔥油白切雞 ($128)蔥既份量真係好有誠意,多到蓋過晒啲雞肉。雞肉每件都好嫩滑!除咗有蔥香仲帶小小酒味。田園上素 ($118)健康之選,有齊雲耳,蓮藕,蘆筍,粟米芯,淮生。清清地咁炒,都唔錯。紅卜卜堂妹 ($34) | 瀟灑契爺 ($40)啲飲品名真係起得好盞鬼🤣 紅卜卜堂妹其實係大大杯既士多啤梨🍓梳打,仲有好多切咗士多啤梨。另外一杯就好特別,上層係芒果🥭芝士奶蓋,下面就係抺茶同紅豆,又好夾喎,奶蓋好濃好滑好好食。

小籠包 ($50)

臭豆腐 ($78)

一家蔥油白切雞 ($128)

田園上素 ($118)

紅卜卜堂妹 ($34) | 瀟灑契爺 ($40)