媽咪3月生日,最鍾意食泰菜,生日就當然就晒佢啦^^當晚決定去觀塘食晚飯慶祝,順便行下APM,觀塘食晚飯其實選擇頗多,工廈餐廳多不勝數,今次來駱駝漆大廈Add Some Thai Restaurant。之前上網都做過research,店內裝潢都充滿泰國風情: 竹簾間隔、木枱凳餐具等,入來感覺好放鬆的QQ一坐底服務員就為我介紹"今日精選"明爐青斑魚,大家有所不知其實我一家都是"魚民",愈多骨既魚愈鍾意~!!!泰式明爐魚最滋味是汁,檸檬、香茅、豬肉碎.....酸酸溜溜勁開胃泰式串燒拼盆有齊牛、豬、雞,加部份翠玉瓜和秋葵,最岩一家大細一齊食生菜包又係泰菜必食,不過略嫌份量有點小,但味道OK架,唔太鹹太酸黃咖喱炒軟殼蟹以一盆六碗上枱,入面有法國麵包多士,咖哩味濃,令人想多叫一客烤餅或白飯^^
媽咪3月生日,最鍾意食泰菜,生日就當然就晒佢啦^^
明爐青斑魚
一坐底服務員就為我介紹"今日精選"明爐青斑魚[HK$208],大家有所不知其實我一家都是"魚民",愈多骨既魚愈鍾意~!!!泰式明爐魚最滋味是汁,檸檬、香茅、豬肉碎.....酸酸溜溜勁開胃
串燒拼盆
泰式串燒拼盆[HK$176]有齊牛、豬、雞,加部份翠玉瓜和秋葵,最岩一家大細一齊食
火腿肉碎生菜包
生菜包[HK$82]又係泰菜必食,不過略嫌份量有點小,但味道OK架,唔太鹹太酸
黃咖哩炒軟殼蟹
黃咖喱炒軟殼蟹[HK$188]以一盆六碗上枱,入面有法國麵包多士,咖哩味濃,令人想多叫一客烤餅或白飯^^
2018-03-14
$200 (Dinner)
Celebration
Birthday