2023-02-28
今晚去咗旺角食新開嘅明記 • 潮鍋Wow好高質‼️海鮮好新鮮!刺身都好厚切😆環境裝修都好靚!坐得舒服,仲有包房,適合多人聚餐🥳佢分咗ABC三個海鮮餐🦞包埋指定湯底我哋食咗B餐,有四款刺身、波士頓龍蝦海鮮盤,入面總共有十款海鮮 $338位波士頓龍蝦半隻、蟶子皇、大元貝、鮑魚、白鱔、紐西蘭青口、象拔蚌、沙白、本灣鮮魷、基圍蝦有幾款喺必有,有六款係廚師發辦,睇吓邊啲時令海鮮🙈蝦、鮑魚、龍蝦上嚟嘅時候仲識郁😳超新鮮!湯底我哋揀咗出面少有嘅南瓜雞湯🧡南瓜味十足,一滾起就飲咗碗😍不過入面係無雞肉🤣安格斯牛肉 跟餐加購係會平d +$108就有西班牙黑豚肉都係加$108兩款都超好食!安格斯牛肉肥瘦適中,肉味同脂香比例剛好拾到好處,又唔會鞋🤩食牛肉點少得雞蛋🤓加咗粒生雞蛋 $8黑豚肉都好正!看似肥嘅位好有彈性!油花分布均勻,肉質細嫩有嚼勁😚Ps.南瓜雞湯煮肉類都唔會奇怪,超好食😋潮州淮山片 $38 超粉😍煮南瓜湯一流🤩
今晚去咗旺角食新開嘅明記 • 潮鍋
佢分咗ABC三個海鮮餐🦞包埋指定湯底
有幾款喺必有,有六款係廚師發辦,睇吓邊啲時令海鮮🙈
蝦、鮑魚、龍蝦上嚟嘅時候仲識郁😳超新鮮!
安格斯牛肉 跟餐加購係會平d +$108就有
西班牙黑豚肉都係加$108
食牛肉點少得雞蛋🤓加咗粒生雞蛋 $8
Ps.南瓜雞湯煮肉類都唔會奇怪,超好食😋
潮州淮山片 $38 超粉😍煮南瓜湯一流🤩