2016-01-09 1769 views
踏入新一年,日子又從新開始計算,重新再過元旦、新年、情人節、聖誕節,我就試過中學時候嘅情人節,一班女仔嗌咗外賣pizza係尖沙咀碼頭,對住一對對情侶,我哋哋係到食外賣,好似有啲破壞氣氛 哈哈,仲試過好友生日,我哋整咗個忌廉蛋糕,因為貪玩我哋用忌廉互相攻擊,結果全屋都係,電器表面都有,大家唔好學啊!每年嘅節日我哋都用唔同方法過,回憶一年一年咁更加,當日子再來臨,回憶就會湧出嚟,慢慢儲存下好時光。Juchheim創業100年以來,追求只使用純正的天然原材料製作極品美味蛋糕的宗旨,始終沒有變,一直致力於製作,不加多餘添加物的商品。主要原料有:雞蛋,砂糖,奶油,麵粉。從不使用例如乳化劑,膨化劑等的添加物。一直保持著創業以來的美味是因為,上等的原料,以及始創人Juchheim夫婦“為健康著想的美味”的宗旨銘刻在心的緣故。年輪蛋糕用木慢慢地轉動,同時把蛋糕的材料一層一層抹在上面慢慢焙烤,是一個非常複雜的製作流程。焦糖年輪蛋糕 $70上一次買嘅時候見過焦糖面嘅製作過程,喺原味年輪蛋糕上面噴灑糖水,令砂糖更容易沾上,再用火鎗燒成焦糖面,新鮮整好嘅時候,切落去時好似將玻璃打碎,會食到焦糖面好厚身,但今次
踏入新一年,日子又從新開始計算,

焦糖年輪蛋糕 $70
上一次買嘅時候見過焦糖面嘅製作過程,喺原味年輪蛋糕上面噴灑糖水,令砂糖更容易沾上,再用火鎗燒成焦糖面,新鮮整好嘅時候,切落去時好似將玻璃打碎,會食到焦糖面好厚身,但今次唔係即買即做,將蛋糕帶返到屋企後,焦糖脆面幾乎消失,如果大家買咗就要快啲食!

店家定價大眾化,蛋香味十足,而且年輪蛋糕好有特色,為家人朋友帶來驚喜,買甜點跟大家分享真係不錯嘅選擇!
焦糖年輪蛋糕
由細到大都鐘意收集食物模型,我嗰時大部份嘅財產都用來買模型 哈哈,上一年嘅生日,就求媽媽買一個特別蛋糕比我,媽媽見得閒就答應咗,叫我send張相比佢,我話無相架,你拎個模型去買就可以,媽媽就拎住呢粒模型去買蛋糕,對於一個小朋友,見到一直喜歡嘅玩具“真身”,感覺真係好特別架!
尤海姆年輪蛋糕 Juchheim
星期一至日:10:00-22:00