2017-08-16
同朋友行過見到呢間裝潢好特別,不妨試試!本身寫就係泰國菜,但入到黎仲有個串燒meun ,樣樣都好吸引😌😌我哋以賣相揀左「夜明珠」,仲有串燒必食既墨魚咀、牛舌、燒茄子,開胃既軟殻蟹芒果沙律。夜明珠:望個樣以為佢係水晶包之類既野,但一上檯又唔似喎。食落口就知啦,原來係荔枝,真係無想過呢個配搭係咁match 同好味,兩種食材因爲辣味而提升左甜度,裝滿蟹肉絲,感覺特別、一流,必叫!串燒:1串起,但你一定忍不住再不斷叫,因為實在太好味,墨魚咀恰到好處,牛舌薄切燒得香口又不失juicy 👍🏼芒果沙律:真係唔知道原來係「青芒果」制作而成,其實同青木瓜口感差不多,但多左一份本身芒果的酸度,友人覺得都幾酸下。如果腰果炒香啲、軟殻蟹無over (太燶)就perfect 啦❤️茄子:就唔使講啦!可以話係我食過之中既最好味,最得睇、最有心機、醬汁搭配最好!100000分😂😂😂
同朋友行過見到呢間裝潢好特別,不妨試試!