3 day(s) ago
「綠茶」登陸圍方,帶來一抹清新。過往中菜江浙蘇杭嘅選擇喺香港都唔係太多,不過今次嚟呢間除咗有傳統嘅菜式之外,仲有香港嘅限定餐牌,當然唔可以錯過啦1.鮮果鵝肝塔殻~香港限定好西式嘅配搭,啱啱去完泰國嘅我都好掛住芒果,所以試一試,擺盤幾簡單精緻,似係食下午茶三層假會出現嘅鹹點,食落去有驚喜,呢隻芒果唔係太甜,但係有少少清新,但質地軟硬適中,配合埋小小軟身由香滑嘅鵝肝,味道好出奇,配埋龍井茶好適合,我會建議三個人或以上叫一個,每人試兩件就剛剛好。為咗真實呈現俾大家睇有幾足料,核突啲都影一張食中菜一樣可以扮港女打卡店內環境典雅中帶清新2.宋嫂魚羹清清地,鮮甜清香,配料都多,出菜擺左陣仲有煙,適合暖胃,有唔同大細可以選擇3.西湖雷峰塔:其實係淮山同奶凍,質感好特別,有清淡微甜嘅奶香味,質感滑得來有少少澱粉嘅感覺,造型好精緻,唔太鍾意食重味甜品嘅朋友值得一試4.冷盤:三色燒椒杭茄食食吓發現呢餐冇菜,見到個名好特別,其實係冷盤涼菜類,好香好惹味,茄子亦都好腍,唯一係茄子帶有油香先至好食,減肥嘅朋友可能要避免,但想享受美食嘅支持你叫5.龍井烤雞:茶味唔算太濃,屬於清香類,肉質好滑,拆開嘅時候仲有煙出緊
1.鮮果鵝肝塔殻~香港限定
為咗真實呈現俾大家睇有幾足料,核突啲都影一張
食中菜一樣可以扮港女打卡店內環境典雅中帶清新
2.宋嫂魚羹
4.冷盤:三色燒椒杭茄
5.龍井烤雞:茶味唔算太濃,屬於清香類,肉質好滑,拆開嘅時候仲有煙出緊,份量亦都唔少,都建議係三個以上share
環境嚟講喺香港嘅中餐餐廳之中算係好用心裝飾,而且每個星期真係會有特別時段有古箏演奏,增加咗一種真實嘅意境,好好享受美食,都比自己心情放鬆一下。