2021-01-04 116 views
返工咁多野做梗係要定時定候叉叉電☕️🔋最近發現原來係隱蔽位開咗間新coffee shop如果唔係門口有個細牌寫住hand drip吸引左我嘅目光都唔會發現🤣之前係灣仔分店飲過幾次都唔錯估唔到係九龍灣都開左分店💛梗係要試吓啦-🌟Mocha(Large $43)以為自己攞錯左人地杯咖啡因為一開蓋就聞到好香焦糖甜香味鋪頭嘅咖啡豆揀左比較mild嘅所以比較易入口味道偏甜但朱古力味同咖啡味mix得埋係少數我覺得好飲嘅mocha之一(如果有飲過近呢幾年星○克嘅mocha就會發覺佢嗰syrup同啲咖啡mix唔埋,飲落去似咖啡味同糖漿味分開咁)雖然豆味淡不過飲落都有少少回甘嘅after taste-🌟Long Black(Large $39)未開蓋已經聞到好香咖啡豆香mocha可能本身比較濃所以覺得咖啡味偏淡但反而咩都唔加嘅咖啡味又啱啱好就算平日唔飲齋啡嘅呢杯long black都唔會太苦太嗆-價錢同平日連鎖店差唔多但如果鍾意味道層次多一啲嘅不妨下次試吓享受一下quality of life☕️
返工咁多野做梗係要定時定候叉叉電☕️🔋
最近發現原來係隱蔽位開咗間新coffee shop
之前係灣仔分店飲過幾次都唔錯
估唔到係九龍灣都開左分店💛梗係要試吓啦
🌟Mocha(Large $43)
以為自己攞錯左人地杯咖啡
因為一開蓋就聞到好香焦糖甜香味
鋪頭嘅咖啡豆揀左比較mild嘅所以比較易入口
味道偏甜但朱古力味同咖啡味mix得埋
係少數我覺得好飲嘅mocha之一
雖然豆味淡不過飲落都有少少回甘嘅after taste
🌟Long Black(Large $39)
未開蓋已經聞到好香咖啡豆香
mocha可能本身比較濃所以覺得咖啡味偏淡