2024-07-11
#港女覓食到觀塘駱駝漆工廈一向多餐廳選擇,今日揀左一間出名食雞湯麵嘅餐廳用餐。無食一排餐廳多左新菜式。午市時段餐廳座無虛席,要係外面排一陣隊方可入座。燒豚肉濃湯米粉 $68揀左麻辣湯,真係夠麻😂食落有麻辣辣得好過癮燒豚肉件數都多,米粉索埋個湯底一流。試完麻辣味湯底我都係鐘意食雞湯米線多D😆姫松茸竹笙花膠雞米線 $78花膠雞湯底甜,會令人一口接一口咁食。材料份量都多。金磚豆腐 $42依然咁好食,粉漿薄豆腐嫩滑! 悍匪雞翼(胡椒孜然)$42孜然味道的炸雞翼x4隻,食落嫩滑。飲品係凍檸檬薏米水,夏天飲消暑解渴。另外檸檬梳打都唔錯,夠Fresh~✨總結人均消費💸:$120/1人味道:🌕🌕🌕🌕🌑份量:🌕🌕🌕🌕🌑服務:🌕🌕🌕🌕🌑質素:🌕🌕🌕🌕🌑🍴 雞駅花膠雞米線專門店 (觀塘)📍觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座1樓I室::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::#hkfoodie#eat#gathering #food #foodphotography #foodblogger #foodstagram #instafood #hkfood
燒豚肉濃湯米粉 $68
揀左麻辣湯,真係夠麻😂食落有麻辣辣得好過癮
燒豚肉件數都多,米粉索埋個湯底一流。
試完麻辣味湯底我都係鐘意食雞湯米線多D😆
姫松茸竹笙花膠雞米線 $78
花膠雞湯底甜,會令人一口接一口咁食。
材料份量都多。
金磚豆腐 $42
依然咁好食,粉漿薄豆腐嫩滑!
悍匪雞翼(胡椒孜然)$42
孜然味道的炸雞翼x4隻,食落嫩滑。
飲品係凍檸檬薏米水,夏天飲消暑解渴。
另外檸檬梳打都唔錯,夠Fresh~
✨總結
人均消費💸:$120/1人
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
份量:🌕🌕🌕🌕🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
質素:🌕🌕🌕🌕🌑
🍴 雞駅花膠雞米線專門店 (觀塘)
📍觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座1樓I室
#hkfoodie#eat#gathering
#food #foodphotography #foodblogger #foodstagram #instafood #hkfood #foodpics #photooftheday #foodie #foodlover#觀塘美食#觀塘米線#花膠雞湯米