2008-09-06 52 views
女朋友想話食西餐,噤就來左前幾日先同朋友來過一次既san francisco steak house啦門口既黑衫接待小姐好野,好明顯認得我,但係又扮唔認得(因為我同唔同人上來,雖然我無所謂),真係醒目,抵讚唯一唔好既係呢度既2人枱,係一個人望景,另一個係背景既(當然係因為我坐左背景,所以覺得唔好啦)唯有同自己 講望住女朋友味仲好過望維多利亞港 (當然唔係催眠,係真架喇 = =lll)講番正題,女朋友話想飲cocktail,噤我就叫個server來介紹下啦,佢介紹左我女朋友飲mojoto,話簿荷葉今日返,新鮮(其實佢唔知太新鮮反而個簿荷味唔夠濃,放左一兩先好味,不過算啦,新鮮都好既)噤女朋友就叫左杯mojito,我要左杯dry martini個dry martini做得幾好,個杯有vermouth味,應該用vermouth洗過杯mojito酸左d,可能都係我錯,佢話簿荷葉新鮮,無話青檸靚,女朋友話ok,噤ok囉,又唔係我飲main course就簡單d,叫左一個angus sirloin同一個goose liver and mushroom risotto個sirloin...講真如果
係真架喇 = =lll)
講番正題,
個sirloin...講真如果係steak house來計,就真係差小小,chargrill個格仔紋做得ok,但係我叫rare,出來都差不多medium,真係一般啦,要改善
個risotto真係正,最開心係真係有goose liver架哈哈哈
噤goose liver同mushroom都白白地色,跟住加埋個 white wine cream sauce,再加燈光昏暗,佢地就好似一樣色噤,我想食鵝肝就食到舊菌,女朋友想食舊菌就食左舊肝,好好玩
最緊要係真係好食
結論,整體來說都幾好,抵我再來一次,不過今次覺得d員工比較參次,可能係新同事比較多啦
真係有d好好service,有d就十下十下噤囉,大家去到要小心d,找個個樣醒d既介紹野食呀
----------------------完--------------------------
另外,剛剛看到上一位朋友說他叫的angus不像angus
看到你張照片,發現我吃的angus個樣唔係噤架wor,
你果個會唔會唔係angus呀(美國既安格斯)
會不會是你記錯,或者take錯order呀
我比你好采,我去兩次都無咩大問題呢

$400 (Dinner)