2012-07-23 527 views
今日見同事岩岩公幹返黎就約佢一齊食飯,,同事話呢間就去左。差D無位坐坐低卡位後,男友打黎,咁就叫埋佢一齊食囉,我即時同侍應講有多個人黎, 佢對住個hand-free同門口講要加多個。明明話OK,之後突然又俾左一對情侶坐我地對面。我覺得好奇怪:我地3個人坐4人檯,又放多兩個人坐對面,唔通要5個人坐4個位?於是向頭先個侍應反映,佢就既刻卸膊話我地一早冇講, 門口果個唔知經理定大叔仲居然話【無架啦,放左人入黎,一陣你到齊先換檯俾你啦!】。心水清嘅你應該知道一間計時任食火煱店有咩機會多張卡位調檯呢~ 一輪擾攘好彩一對情侶都唔想坐,我地先好幸運地有位食嘢。執檯倒瀉嘢食到一半,隔離檯走啦,呢個時候最鍾意執嘢嘅侍應當然搏老命衝去執嘢,一邊執一邊倒到成地汽水,張櫈同檯當然不能倖免,見佢隨意拎條黑到好似地布嘅物體輕輕將汽水由櫈掃落地,我真係好驚訝,居然污糟到咁食緊都收嘢最精彩嘅一部份而家先黎,男朋友仲食緊,筷子仲夾住舊菇。一個男侍應衝埋黎一手將個碗同檯面所有嘢拿走,期間無一句說話。男朋友好嬲向經理投訴,要求解釋點解收嘢前唔講句嘢投訴無門男友:你個伙計做咩收嘢唔出一句聲, 衝埋黎就收經理:係呀,因為公司對
今日見同事岩岩公幹返黎就約佢一齊食飯,,同事話呢間就去左。

差D無位坐

執檯倒瀉嘢

食緊都收嘢

投訴無門
男友:你個伙計做咩收嘢唔出一句聲, 衝埋黎就收

經理:係呀,因為公司對時間要求比較緊,你地差唔多夠鐘,所以佢收嘢

男友:咁你收嘢講一聲【唔好意思,而家夠鐘啦要執檯】咁得唔得呀?

經理無回應調頭走左

5 秒後...
另一個大叔/經理:你地夠鐘啦喎

整件事係無任何一個人表達歉意,夠鐘出句聲先收嘢係咪咁難先?

最後我問男友飽唔飽,佢答案係【一肚氣, 頂住tim啦】

食物好一般,埋單每人$143,唔抵,好受氣
Other Info. : 估唔到唔係團購都仲要受呢D氣,男友話去酒樓打邊爐仲抵又唔駛受氣 味道: 普普通通,肥牛唔好食,其他料麻麻唔新鮮。汽水唔凍而且無冰,感覺到百事仲有少少熱 環境:好逼,3個人坐4人卡位都好逼,男友同我都算瘦,如果130, 140磅果D都唔知點坐 服務:無服務可言,態度差到好似乞食咁 衛生:有好多豉油碟都未洗乾淨, 有一pat pat, 酒樓都有分生熟筷子 抵食:埋單每個人 $143,我相信呢個價錢有更好選擇
2012-07-19
$143 (Dinner)
  • 氣 (唔受得就唔好去食)