2019-05-11
返工食勻銅鑼灣既餐廳‼️今次就到泰國越南菜 環境舒服😌食物質素高所以我覺得幾抵食😋.#小食拼盤 $168三人份量嘅小食拼盤兩個人都可以清晒超級多嘢食 包括👉🏻越南春卷 咬落去個皮幾脆🤣之後就爆餡 入面有紅蘿蔔絲、肉碎 沾酸甜醬食幾好味😋👉🏻香蘭葉包雞 件雞堅有淡淡既香蘭味🥰 好特別 大概有三件雞 每件都好滑🥳👉🏻泰魚餅 魚肉係橙橙地 食落好香泰魚味 小小辣👉🏻蒜香軟殼蟹 正啊 外皮炸到好脆 啲粉唔會太厚👉🏻沙嗲串燒 有豬或雞揀 我哋揀咗雞肉 肉質又係超嫩滑 沙嗲醬係重點‼️ 有少少花生碎勁香😍👉🏻蒜蓉法國包配咖喱汁 法包搽上蒜蓉🤩 綠咖喱醬太好食 沾咗好多🤤.#海鮮菠蘿炒飯 $108原個菠蘿🍍上枱 配料有肉鬆、果仁、蝦🦐、蟹柳、菠蘿肉、提子乾呢個味道啱啱好😋 唔會太鹹或者太甜肉鬆份量都算多 每啖飯配肉鬆食 口感同味道都會好味好多食到最底 仲有幾厚嘅菠蘿肉係個殼到🤭好juicy.#泰式生蝦 $128食生蝦一定要夠新鮮‼️生蝦肉質爽口 唔會有淋糍糍嘅感覺但食唔出蝦嘅甜味 一定要沾泰式酸甜辣汁先好食🦐🤤一碟有8隻生蝦 二至三人都夠食.
今次就到泰國越南菜 環境舒服😌食物質素高
所以我覺得幾抵食😋