2014-04-22
有人請客去食Three On Canton自助餐晚餐.今次好滿足嘅一餐,食品選擇多到一次食唔完.食品太多不能盡錄.生蠔:可食,肉質新鮮,不過太鹹.響螺燉湯:用料足,清甜味美.西洋菜陳腎湯:同樣一留,好有在家飲湯嘅感覺,降火之餘,好舒服.麵包蟹蓋+茄啡蟹:麵包蟹蓋必食,蟹膏超正,鮮香味美.茄啡蟹就一般,蟹肉都新鮮,但冇咩味.沙津+鵝肝+肴肉:沙津唔錯,選擇多.鵝肝超正,油香滿瀉.肴肉,肉質雖然有點實,但味道唔錯都做到上海菜嘅味道.釀蟹蓋:用料簡單,有蟹肉及菇肉,味美好食.蝦子蒸蛋+辣酒花螺+琵琶蝦:蝦子蒸蛋唔得太淡,蛋好老.辣酒花螺,幾好,辣味適中又夠淋.琵琶蝦味道都可以,不過肉太小.龍蝦:味太淡,唔鮮味.俄羅斯牛肉湯:味道一般,湯味太特別,本人唔多喜歡.三文魚,吞那魚,希靈魚,蟹子,哈密瓜風乾火腿:三文魚幾油香,肥美好新鮮.吞那魚一般味道太淡.希靈魚可食,冇咩特別.蟹子鹹香好味.哈密瓜風乾火腿,哈密瓜香甜好味.風乾火腿煙燻味過重,入口太嚡.蟹腳:三個字可以形容,鹹鮮香.正!羊架,燒牛肉:羊架味道一般,肉質有D嚡.燒牛肉幾好,有肉汁唔乾,又唔會太生.喇沙湯麵:湯底好正,香味濃郁,但餸就一
今次好滿足嘅一餐,食品選擇多到一次食唔完.
食品太多不能盡錄.
生蠔:可食,肉質新鮮,不過太鹹.
響螺燉湯:用料足,清甜味美.
釀蟹蓋:用料簡單,有蟹肉及菇肉,味美好食.
龍蝦:味太淡,唔鮮味.
俄羅斯牛肉湯:味道一般,湯味太特別,本人唔多喜歡.
蟹腳:三個字可以形容,鹹鮮香.正!
喇沙湯麵:湯底好正,香味濃郁,但餸就一般.
心太軟,香蕉雪芭,咖啡雪糕:必食之選,香濃朱古力配上兩球雪糕,一冷一熱,正!香蕉雪芭味道似食鳳仙,咖啡雪糕,本人至愛之一,香滑味濃.
實在太多選擇,食都食唔完.