2017-09-26 2217 views
星期日,中午十二時,當又一城其他餐廳已經有一條人龍在門外等候入座時,唯獨皇后門口無人,唔喜歡等的家人決定選擇這間餐廳。我們三人入了餐廳內的等候區諗住安排入座(因為已經看見幾張空抬),等了一分鐘才有人看見我們,怎料侍應叫我們出門外等...心想,如果我們出門外等你怎會看得見我們?好我們又出去等,等的期間,已有一種「乞求他給我一個午餐」的感覺!數分鐘後(因為我們真係見到𥚃面有枱),再次入內,侍應又叫我們出去等🙄這次,不用一分鐘就叫我們入去,其實唔知之前等乜😔。獲安排的卡座尚算舒適,我們三人點了兩個午餐,一個散叫再加$70轉餐。怎料,一上餐包及湯,只有兩份...原來落單的大叔落錯單,又唔覆單🙁然後再加回那個餐。湯都未飲完,三個餐已經到,那麼快?可想而知那三個餐的質素。家人說,「大xx 」都好過佢。到餐茶,家人叫熱鴛鴦,熱檸水,我叫了泡沬咖啡(+$15)。熱鴛鴦同熱檸水冇乜特別,我個泡沫咖啡,就只係喺一杯即沖咖啡上邊加啲泡沫而已。結帳時收我五百幾蚊,我們三人一致決定以後唔再幫襯呢間野。
2017-09-24
$180 (Lunch)