2024-05-12 43 views
某日比我發現天橋底附近有間拉麵🍜 - “一生懸麵 ”,個名好特別🤩呀!檸茶門口睇左餐牌,佢己經揀好左食咩,但我哋無理佢,爸爸要食海老🦐拉麵,因為我相信佢睇相分吾出有吾同既😝,哈哈哈!海老拉麵:嘩,超多既櫻花蝦🦐係面頭,開頭以為會勁鹹,估吾到味道岩岩好,仲食到有濃濃既蝦味,幼麵軟硬適中,夠彈牙😋。辛辣沾麵 : 落單時有得揀冷/熱沾麵,因為我驚檸茶會食所以揀左熱,麵條係入面有小麥粒既粗麵🍜,麵質有咬口夠彈牙同非常掛汁,叉燒略略燒過有少少燶邊,肥廋適中,我哋加左$15 多一個麵底比檸茶。煎餃子:煎到外皮脆卜卜,入面有菜有肉,餡料豐富。sage 白桃烏龍冷泡茶:有淡淡既桃味,夠清新。📌一生懸麵📍荃灣富榮街7號富裕樓地下7號舖 #荃灣 #一生懸麵 #拉麵 #荃灣必食 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處 #ilovefood #hkfood #美食推介 #美食日記#親子 #全職媽媽 #金牛座 #育兒日記 #育兒 #育兒日常 #寶寶日記 #成長記錄 #lemontea.519 #凍檸茶

海老拉麵

辛辣沾麵

煎餃子:煎到外皮脆卜卜,入面有菜有肉,餡料豐富。

煎餃子

sage 白桃烏龍冷泡茶:有淡淡既桃味,夠清新。

sage 白桃烏龍冷泡茶

📌一生懸麵