2021-08-28 24 views
大圍呢間E FOR EGG一直人氣高企,由細舖搬大舖,雖然搬後都係得十幾個位,依然要等好耐先入到去,係出面真係等到汗流滿面招牌奶蓋咖啡整杯既構思係圍繞住tiramisu既概念而成,面頭撒上朱古力粉,menu寫明係有酒精,相信係加入了咖啡酒,奶蓋係咸咸香香既芝士奶蓋,飲落真係似食緊tiramisu咁,咖啡味就真係欠奉,賣相幾靚,不過我就覺得甜左d竹炭黑芝麻鮮奶顏色靚之餘,仲飲到濃郁既芝麻味,叫了無糖味道都不錯金沙軟殼蟹滑蛋盒子吐司滑蛋迫爆左個吐司,軟殼蟹唔算好脆,感覺較油膩,吐司微微外脆,同埋應該搽左好厚既牛油,味道不錯的但食完都幾膩,好彩有d沙律菜陪碟,解一解膩,蕃薯條都幾脆幾好食竹炭茶卷蛋卷蛋幾濕潤,抹茶味係來自入面既cream,抹茶味道唔算太濃,但勝在唔太甜食物同飲品都不錯,但店內抽風系統就麻麻,油煙味都幾勁,係有少少影響

招牌奶蓋咖啡

竹炭黑芝麻鮮奶
顏色靚之餘,仲飲到濃郁既芝麻味,叫了無糖味道都不錯

金沙軟殼蟹滑蛋盒子吐司

竹炭茶卷蛋