2014-08-31 1464 views
是日於旺角區工作,途經見到呢間拉麵店,即刻唔洗愁食咩做晚飯!一入店就立即點左個雷拉麵,試下D基本野。店內裝修唔算華麗,但簡約既檯凳感覺都唔錯,特別鐘意牆身同地板raw既質感,營造左舊日式市場既感覺,後尾發現,連洗手間都貫徹呢個風格,值得一讚!拉麵送上,賣相非常好麵入口第一刻有少少唐突,問過師傅,原來麵並唔係外來貨,而係特地訂制一部拉麵機每日新鮮製造,所以味道同質感絕對全港獨有。之後係湯,相較起現時有名氣既拉麵店既湯底,呢碗麵可以話係清泉。無多餘既調味,師傅,而係實實在在飲到豚骨湯既味。加上薄切片,肥瘦均衡既叉燒同原片紫菜,呢餐我非常滿意。特別滿意在於,出門口後既半個鐘,我都唔需要灌水解渴,淨係呢點,已經非常難得!題外話:食麵既時候仲偷睇到隔離檯個麵有好大隻帶子刺身,翻看餐牌應該係青麟拉麵。咁特別既配搭下次一定要試下!

一入店就立即點左個雷拉麵,試下D基本野。

拉麵送上,賣相非常好

2014-07-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$65 (Lunch)
  • 雷拉麵