2013-04-04 9 views
同花老嘢係天文台圍HH完隨便係附近搵食。一直有留意Agura,不過怕要等位所以冇去試。今晚去到唔使等喎,咁就入去食下喇。個個都係食沾麵,我哋都唔執輸要細沾麵走蔥唔該。先唻兩碗湯。。。原來有分男女架男果碗紅d,女果碗啡d。師傅話男果碗係濃d,而女果碗係清d。我試咗一啖老嘢果碗,再試自己。。。我果個好濃亦會飲到魚味,反而老嘢果款得個咸字(我估師傅用湯唻point out"男人真係鐘意咸"呢個意思。。。)不過我碗湯初初唻到冇攪佢,有層油浮係面,有d唔敢食actually,哈哈哈之後d麵到,係我同老嘢鐘意嘅粗面。夾d麵點湯食。。。um。。。冇驚喜wor,d湯唔係咁掛到麵噃,加上d麵唔熱(我係好鐘意食熱辣辣嘅麵嘅人),食食下開始覺得沾麵not my cup of tea。至於塊叉燒,好係佢唔肥囉,唔好係我覺得佢有d乾。總括唻講,我應該唔會再去Agura食喇,唔係佢d麵唔好食,而係原來我係唔buy沾麵囉(之前去東京食大勝軒都係食湯拉麵冇食沾麵,如果唔係我諗今晚一定唔會唻。。。)。我都有問老嘢覺得好唔好味,老嘢話佢除咗覺得好咸之外冇咩其他感覺,佢都like熱辣辣嘅拉麵多d喎。其實佢都有湯拉麵嘅,不過
總括唻講,我應該唔會再去Agura食喇,唔係佢d麵唔好食,而係原來我係唔buy沾麵囉(之前去東京食大勝軒都係食湯拉麵冇食沾麵,如果唔係我諗今晚一定唔會唻。。。)。我都有問老嘢覺得好唔好味,老嘢話佢除咗覺得好咸之外冇咩其他感覺,佢都like熱辣辣嘅拉麵多d喎。其實佢都有湯拉麵嘅,不過佢個位好隔涉,唔會特登去食,去河內道食鳥華雞湯拉麵我都ok架。
2013-04-03
$98 (Dinner)