2023-07-16 28 views
一號風球兼星期六,心思思想打邊爐。原本已經係openrice成功訂左另一間火鍋店,可惜5點左右火鍋店通知其實已經冇位,openrice系統攪錯左😫。所从立即再揾下有冇其他選擇,見茶涮涮食評幾好又有得訂位,所以唔再諗咁多,訂完立即出發! 到達時6:30左右,已經有一對日藉夫婦落緊order。男侍應流利日本對答,見日藉夫婦好滿意咁😄。我地都開始睇menu,首先叫左一罐Kirin一罐Asahi(@58小小貴),然後叫一份熊本和牛盛合涮涮鍋($598),一客加州卷($80)同一客吉列廣島蠔($80)。和牛盛合有刺身五點,非常新鮮,已經唔記得排放核污水事件🙈。海鮮有野生虎蝦,星班,松葉蟹棒同鮑魚,全部都彈牙美味😋。牛肉有A5和牛肉眼,CBA牛五花,澳洲一級肉眼,北海道四元豚腩,和牛肉眼最👍。我地揀左豆乳豚骨湯鍋,香濃豆味😋。最後仲有野菜拼盤,稻庭烏冬同雪糕作結尾! 準備埋單時見後面嗰台叫左個日本sake tasting set,只係$68。毫不猶豫又叫黎試下,再點多份炸紫菜白飯魚干($80)餸酒🤭。三杯sake雖然唔算特別出色,但絕對抵飲過啤酒!真心食物唔貴,地點同服務又好,但成晚只有5枱客! 希望只係個別日子,而我一定會再黎幫襯😃。

同場加影樂聚維港嘉年華煙花🎆
2023-07-15
  • 熊本和牛盛合,炸紫菜白飯魚干