2024-05-31 582 views
見到好多人都話民豐個開心果糯米糍好食,縱然今日落住雨都行去買嚟食。一去到已經見到一條長長嘅人龍,一直看不見盡頭,排喺我前面嘅女士講,佢今日中午經過嘅時候見到條人龍仲長,我聽完之後不禁心諗開心果糯米糍嘅威力真係咁大。之後足足排咗45分鐘先排到,喺排緊隊嘅途中, 一個類似少店主嘅人出嚟叫大家放心,話而家排緊隊嘅人一定會買到糯米糍,因為師傅喺入面不停包緊,叫大家放心等候。等咗45分鐘終於等到,二話不說即刻買咗芝麻, 榛子,開心果三款唔同嘅味道各兩粒,買嘅時候姐姐仲千叮萬囑記得要係今日食用,因為隔咗一日就會好硬變得唔好食。於是一番到屋企即刻打開嚟食,個皮軟熟得嚟又有糯米香,加上淡淡嘅開心果碎香味,真係相得益彰,難怪喺排緊隊嘅時候聽少店主講,自從佢研發咗開心果味之後就日日都畀佢阿媽鬧,因為生意大好令到店舖嘅工作量大增😂

由左至由: 芝麻,榛子,開心果味
2024-05-30
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$30 (Other)
由左至由: 芝麻,榛子,開心果味
  • 糯米糍