2022-07-01 904 views
為咗食一蚊豬。六個人可以叫半份,唔算多肉,皮燒得很脆。比某啲婚宴時食的,仲要好食雖然一蚊,但都係有驚喜豉油王鵝腸,鵝腸爽,豉油夠入味。紅燒BB鴿,味道唔錯,不過冇乜肉食金菇粉絲肥牛沙嗲煲,正常,但沙嗲好好食,有少少辣。薑蔥生蠔煲拎上嚟嘅時候,仲係熱辣辣。薑蔥好入味,蠔大隻,配埋啲汁,好野味。好好食粟米雞蓉魚肚羹正常,無特別綠豆沙,送嘅好香,起沙。就算係送都不是稀水。因為叫咗一蚊BB豬,所以唔可以叫特價套餐。小菜要散叫。散叫小菜價錢都唔算貴。我哋六個人食,叫了六樣野,平均每人百五蚊。有幾個阿姐應該係炒散所以問佢哋嘢都唔識。不過負責幫我哋買單嗰個阿姐好好,送糖水俾我哋食,又會推介叫我哋平日來,會少啲人。之前睇食評見到話呢間嘢麻麻哋,本身都冇乜特別期望,但為咗一蚊豬先去試吓,結果俾我哋好有驚喜,比我想像中好食好多,我哋幾個食完都大讚。難怪天水圍嗰間咁多人排隊。
為咗食一蚊豬。

六個人可以叫半份,
唔算多肉,皮燒得很脆。

比某啲婚宴時食的,仲要好食
雖然一蚊,但都係有驚喜
豉油王鵝腸,鵝腸爽,豉油夠入味。

紅燒BB鴿,味道唔錯,不過冇乜肉食
金菇粉絲肥牛沙嗲煲,正常,但沙嗲好好食,有少少辣。

薑蔥生蠔煲

拎上嚟嘅時候,仲係熱辣辣。
薑蔥好入味,蠔大隻,配埋啲汁,好野味。
好好食

粟米雞蓉魚肚羹
正常,無特別

綠豆沙,送嘅

好香,起沙。
就算係送都不是稀水。

我哋六個人食,叫了六樣野,平均每人百五蚊。

有幾個阿姐應該係炒散所以問佢哋嘢都唔識。

難怪天水圍嗰間咁多人排隊。
2022-06-28
$150 (Dinner)
  • 薑蔥生蠔煲