2023-10-17 31 views
今日又去食泰國菜啦😌唔知點解香港人總會有舖食泰國菜🇹🇭好似打邊爐一樣,每隔一段時間就會想去食泰菜,而今日就黎到馬鞍山呢到試下呢間泰中意😝今次嗌左三款唔同菜式,雖然佢有其他泰西既fusion菜,但我都係食番我最主要想食既傳統泰菜,今日就嗌左下面呢三樣啦1️⃣碳燒豬頸肉$752️⃣鹽燒烏頭 $1583️⃣泰式香辣肉碎生菜包$80 呢三款都係我去泰國菜館必點items🇹🇭而我覺得佢個鹽燒烏頭燒得岩岩好🔥特別係因為泰式鹽燒,佢係用好多鹽包住條魚連埋皮燒,所以啲肉汁係lock住哂係入面💦又唔會overcook,所以食落又juicy又嫩滑😍一條魚好容易就俾我地KO左雖然係新開張,但其實質素都幾好喎👍🏼最重要係幾抵食
1️⃣碳燒豬頸肉$75
2️⃣鹽燒烏頭 $158
3️⃣泰式香辣肉碎生菜包$80
雖然係新開張,但其實質素都幾好喎👍🏼最重要係幾抵食