2020-01-27 112 views
對上一次喺香港食梳乎厘已經係年幾前,難得同媽媽黎銅鑼灣行街,就帶佢試下食日本嘅梳乎厘班戟。未入餐廳就見到門口有個大大招牌,介紹每日三次限量供應的原味班戟,真係好吸引😍整間餐廳以綠色植物配以白色簡約的磚,感覺好舒服,令人不自覺望多幾眼~——————————🔹超人氣招牌梳乎厘班戟 $138這個招牌梳乎厘班戟有三件,可自行加入牛油和糖漿,未食就聞到好香蛋味☺️ 相比之前吃過的梳乎厘班戟,這個質地較實且不太濕潤,但算鬆軟可口~至於入口即溶,小編就認為爭咗啲,有一刻以為係食緊蛋糕😬 旁邊相信是忌廉,有小小甜味,配埋梳乎厘班戟一齊食,味道會更豐富而帶點奶香~ 媽媽未食過這類型梳乎厘班戟,她表示很香很鬆軟,加入糖漿更加突出蛋嘅香味,食完一點也不膩,希望encore 😂
——————————
🔹超人氣招牌梳乎厘班戟 $138